Z wizytą w Restauracji Cafe Oranżeria w Krakowie
Wracamy do naszej ulubionej restauracji z widokiem na Wawel. Restauracja Cafe Oranżeria to miejsce nietuzinkowe. Zawsze zaskakuje wyśmienitym jedzeniem, elegancko podanym, smacznym oraz wspaniałym widokiem niezależnie od pory roku i dnia. Mieliśmy tu już okazję być i jeść niejednokrotnie a nawet uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Michała Kuduka, o których pisaliśmy TUTAJ.
Tym razem postanowiliśmy "wpaść" z naszymi przyjaciółmi na kolację tuż przed seansem w pobliskim Teatrze STU. Sztuka "Cabaret" był wyśmienita, a jedzenie i czerwone wino wprawiły wszystkich w błogi nastrój. Wieczór udany!
Tatar z siekanej polędwicy wołowej - musztarda francuska w zielonej oliwie, borowik, cebula, korniszon, jajko przepiórcze, anchovies, sztangielka, masło
Kaczka pieczona (udko i pierś) - buraki zasmażane / babka ziemniaczana z kurkami, sos z owocami leśnymi, orzechy laskowe
Stek wieprzowy Tomahawk (dojrzewający 4 tygodnie) - pieczone ziemniaki, sos z musztardą francuską, twarożek czosnkowy, zielone sałaty, prażone pestki słonecznika i dyni (zdjęcie Wojciech Klamra)
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz