Fotorealcja z warsztatów kulinarnych z szefem kuchni Michałem Kudukiem - 07.07.2021
Wystartowaliśmy dokładnie o 19:00 zaproszeni do kuchni w Hotelu Kossak w Krakowie. Szef kuchni Michał Kuduk przywitał nas w towarzystwie swojego hiszpańskiego przyjaciela Rubena. Była to druga część urodzinowej niespodzianki, na której Zosia dostała fartuch z wyhaftowanym logo KuLISY Kuchni. Pierwszą część spędziliśmy w Restauracji Cafe Oranżeria w maju na wykwintnej kolacji z widokiem na Wawel.
Dziś nie będzie przepisów, na razie nie zdradzimy wszystkich sekretów i tajemnych receptur ale będziemy je odtwarzać własnymi sposobami, bo warto! Wszystkie dania były smakowite i oryginalne.
A tymczasem pokażemy jak to wyglądało od KuLISÓW tym razem w nie naszej kuchni!
Trwa narada wojenna:
Kolejno na stół wjechała zapiekanka z ziemniaków zwana Tortilla de patatas.
Punktem kulminacyjnym była Paella z owocami morza (małże i krewetki), która przyciągała wzrok paletą kolorów i rozchodzącymi się po kuchni zapachami. Oczywiście proces gotowania z udziałem białego wytrawnego wina!
Ciekawą propozycją była fasolka z hiszpańską kiełbasą chorrizo zwana Fabada. Taka "fasolka po bretońsku", ale dużo, dużo lżejsza, mniej tłusta i ciekawsza w smaku.
Smacznego!
Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie
#qlisykuchni #kulisykuchni #oranżeria #hotelkossak #cafeoranzeria #restauracjaoranzeria #michalkuduk #kraków #krakow #cracow #warsztatykulinarne #cracow #foodfotography #tapas #salmrejo #tortilladepatatas #tortilla #paella #cremecatalana #zupazkalafiora #chorrizo
Komentarze
Prześlij komentarz