Zwiedzając Maltę. Miasto St.Julian's/San Giljan - L'Ostricaio Restaurant - cz.2

Wróciliśmy do L'Ostricaio Restaurant następnego wieczoru. Nie chciało nam się szukać czegoś co i tak by im nie dorównało jakością i smakami jakie pozostały w naszej pamięci. Poza tym padał deszcz, zmokliśmy, to była trzecia i ostatnia noc a rano trzeba było się zerwać o 3.30, żeby zdążyć na lotnisko. Postawiliśmy na standardy i znów się nie zawiedliśmy. Może nie było już tak śmiesznie oraz tak dużo jak za pierwszym razem, ale i tak nas nie zawiedli! 


Zaczęliśmy od czerwonego, wytrawnego Valpolicella Ripasso Superiore rocznik 2015 i oczywiście chleba maczanego w oliwie z dodatkiem octu balsamicznego, soli i pieprzu. 



Jako starter/przystawka oczywiście ostrygi spryskane świeżą cytryną.


Następnie przez "przypadek" i znów zupełnie nie zamawiane, na stół zawitały nadziewane mięsem pierożki (tortellini) w sosie pomidorowym.


A finalnie zamówiliśmy tylko carpaccio z surowej ryby...


...oraz linguine gamberoni e pomodorini (czyli makaron z krewetką w sosie pomidorowym).


Zakończyliśmy, tradycyjnie już gratisowymi ostrygami :) 

Smacznego!

Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie

#fish #Ryba #ryby #malta #L'Ostricaio #valpoliciella #ripaso #redwine #qlisykuchni #kulisykuchni #foodphotography #foodfotography #foodporn #foodie #tasty #foodpornshare #foodstagram #nofilter #smartphonephotography #mobilephotography #foodtime #foods #foodlover #yummy #eat #instagood

Komentarze

Popularne posty