Zwiedzanie Muzeum Polskiej Wódki w Warszawie

Wydelegowany wysłannik KuLISÓW Kuchni wziął udział w zwiedzaniu muzealnych eksponatów, wspominając zamierzchłe czasy i degustując niektóre z tych (nie tylko) archiwalnych spirytualiów.


Muzeum mieści się w Warszawie przy Placu Konesera 1.






Z cyklu jak to jest robione na skalę przemysłową:

Poniżej eksponaty archiwalne, czyli młodości dodaj mi skrzydła!







Klasyczna okowita z musztardówką:




Kształt kieliszka ma znaczenie w uwalnianiu aromatów.


A poniżej degustowane trunki. Najlepsze z nich to Ostoya i Wyborowa Exquisite. Podane w odpowiedniej temperaturze i szkle naprawdę godnie reprezentują polskie gorzelnictwo!

Okazuje się, że wódka może smakować i niekoniecznie trzeba ją pić zmrożoną i oleistą, bowiem wtedy wywołuje większy problem na dzień następny. Wystarczy, żeby była schłodzona do temperatury 18 stopni i już można wyłapać odczuwalne różnice w smaku!

Smacznego!
Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie 
#wodka #wódka #muzeumwodki #qlisykuchni #kulisykuchni #alkohol #spirytus #muzeumpolskiejwodki #polishvodkamuseum

Komentarze

Popularne posty