Rybna uczta w Splicie na Chorwacji
Zwiedzając stare miasto w Splicie natrafiliśmy na bar z adriatyckim sushi i ostrygami. Nie mogliśmy się oprzeć... więc zamówiliśmy tatara z tuńczyka, ostrygi w trzech wersjach oraz maki i uramaki. Podane do tych przystawek grzanki i czochrane masło powaliły nas smakiem! Warto odwiedzić Adriatic Sushi & Oyster Bar w Splicie. Zawsze to coś innego niż smażona ryba!
Tatar z tuńczyka z kaparmi i suszonymi pomidorami na rukoli w towarzystwie tartego masła (bardzo dobry pomysł na szybkie podanie zimnego masła! wystarczy zetrzeć na tarce na wiórki i już się nadaje do smarowania!) do podanych oddzielnie grzanek:
Logo baru:
Tatar w pełnej krasie z widocznym tartym masłem.
Ostrygi w trzech odsłonach. Od lewej zaczynając grillowane, w środku w tempurze i po prawej po prostu surowe z cytryną:
Smacznego!
Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie
#split #sushi #ostrygi #oyster #chorwacja #croatia #qlisykuchni #kulisykuchni #adriatyckiesushi #tatarrybny #tatarztunczyka
Komentarze
Prześlij komentarz