Kasza bulgur z ziołami i suszonymi pomidorami
Kasza bulgur zalana wrzątkiem i zostawiona na godzinę pod przykrywką zrobi się praktycznie sama. Trzeba tylko pokroić cienko miętę oraz bazylię wrzucić na chwilę nasiona na patelnię.
Następnie wszystko połączyć, wymieszać, posypać pestkami dyni i migdałami, dołożyć pomidory, lekko skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem do smaku i GOTOWE!
Składniki:
- 10-12 kawałków suszonych pomidorów w zalewie z oliwy
- 1 szklanka kaszy bulgur (2 szklanki gotującej wody) - może być też alternatywnie komosa ryżowa, albo kasza quinoa
- 1/2 szklanki pestek z dyni (70g)
- 1/2 szklanki płatków migdałowych (40g)
- 1 garść mięty, drobno posiekanej
- 1 garść bazylii, drobno posiekanej
- sól, pieprz, oliwa z oliwek
Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie.
Smacznego!
#kasza #bulgur #quinoa #komosa #salatka
Komentarze
Prześlij komentarz